понеделник, 10 август 2015 г.

Booktube - a - thon Wrap up

Тази седмица наистина премина доста бързо. Както си и знаех, не успях да прочета всички книги, които си бях поставила за цел да прочета. Прочетох 3 от книгите, не довърших две и прочетох една, която не беше включена, но замени друга. Но въпреки това съм доволна от себе си. По план трябваше да прочета 2087 стр., но стигнах до 1177, което, пак казвам, си е доста добре за мен. Тук може да видите книгите, които си бях поставила за цел да прочета по време на маратона. А сега, да видим какво наистина прочетох.

Понеделник: През първият ден от маратона трябваше да прочета "Ние, лъжците" от Е. Локхарт. Започнах я в 00:30, но прочетох само 20 - 30 страници. След това през деня не прочетох кой знае колко и като цяло си мислех, че още първият ден ще се проваля, тъй като книгата не ми беше никак интересна. Но към 17 - 18 часа се навих да я допрочета и... успях. Към края книгата стана малко по - интересна и заради това й дадох 3/5 звезди, поради което не мога да разбера какво толкова й харесват всички, та я хвалят така.
Вторник: По план през втория ден трябваше да прочета "Жега" от Ричард Касъл, първата книга от поредицата за Ники Хийт. Започнах
я 10 - 20 минути, след като завърших "Ние, лъжците" и прочетох първите 2 глави. След това излизах сутринта и поднових четенето й към 12 - 13 часа. Тогава прочетох още 7 глави, направих пауза (1 - 2 часа), след което пак я започнах и успях да я завърша към 23:30. Както съм споменавала и преди, много харесвам Касъл, та имах доста високи очаквания за тази книга. Не съм напълно разочарована от нея, но очаквах повече. 3/5 звезди.
Сряда: Срядата трябваше да прочета "Наследницата" от Кийра Кас, която започнах към 1 часа сутринта и прочетох 16 - 17 страници. После още десетина, след като към 2 - 3 часа се събудих, та те ми послужиха един вид като приспивателно. Събудих се към 12 часа и тогава прочетох още 5 - 6 страници, но просто книгата не ме хващаше. Вечерта, обаче си казах, че трябва да я завърша, затова и макар безинтересното, за мен, начала я продължих и ми стана толкова интересна, че я четях дори докато вечерях. Завърших я около 01:30 и дадох 5/5 звезди, просто не можех да дам по - малко.
Четвъртък: Доста голяма част от деня мина в тичане по магазините и приготвяне на багаж, та в този ден четох най - малко - едва 33 страници от книгата за деня - "Ако върнеш времето назад" от Александра Потър. Можех да чета  повече, но книгата не ми се струваше интересна.
Петък: Планувах през 4 - часовото пътуване да прочета "Племенникът на магьосника" от К. С. Луис, но в големият хаос през миналия ден бях забравила да си я пъхна в сака, та през пътуването не четох. Чак когато пристигнахме към 12 часа (и след половинчасово киснене в басейна) започнах да чета "Аз съм пратеникът" от Маркъс Зюсак. Прочетох 20 страници, а после, към 17 - 18 часа още 50 страници.
Събота: Преди визитата ни до Троянския манастир, за който тръгнахме към 10 часа успях да почета малко, след това и като се върнахме, после и вечерта, та ми останаха 50 страници от книгата.
Неделя: Преди да си тръгнем от вилата в 12 часа успях да почета 20 - ина страници и си оставих малко за в колата, докато се връщаме. Успях да я прочета преди да излезем от Троян и след това започнах "Игрите на глада: Сойка - присмехулка" от Сюзан Колинс, от която успях да прочета 28 страници преди да ме хване мързела и да се откажа. След като пристигнахме успях да поседна на компютъра, за да дам напълно заслужените 5 звездички на "Аз съм пратеникът" и да прочета 5 страници от "Ако върнеш времето назад".

До колкото знам днес започва друг маратон, Pressure to read marathon,в който аз смятам да се включа и най - вероятно ще публикувам списъка с книгите до края на деня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар