понеделник, 27 юли 2015 г.

Booktube – a – thon TBR

Както гледам доста хора се решиха да се включат в този маратон и аз, макар и да се колебая малко, се реших да се включа. Маратонът се организира всяка година от YouTube, като в рамките на седем дни участващите трябва да изпълнят седем предизвикателства. Датите, на които ще се проведе тазгодишният Booktube - а - thon са 3 – 9 август.
Лично аз за първа година участвам и съм доста развълнувана.

Всяка година предизвикателствата са различни, а това са тазгодишните:
1. Да прочетеш книга със синьо на корицата 
2. Да прочетеш книга от автор, който има същата първа буква на фамилията като твоята 
3. Да прочетеш нечия любима книга
4. Да прочетеш последната книга, с която се сдоби 
5. Да прочетеш книга без да я оставяш 
6. Да прочетеш книга, която много си искал да прочетеш
7. Да прочетеш общо седем книги

През последните три дни от маратона ще съм на почивка, така че не мисля, че ще успея да прочета и седемте книги, които съм набелязала, но все пак и 2 да прочета пак е добре.
Списъкът ми с непрочетени книги нараства доста бързо, затова и имах доста голям избор.
За първото предизвикателство избрах “Ние, лъжците” от Е. Локхарт. Книгата не е особено обемна, искам да я прочета от доста време и смятам, че е перфектен избор за лятото.
За второто предизвикателство малко се колебаех между няколко автора, но накрая се спрях на Ричард Касъл и “Жега”, първата книга от поредицата за Ники Хийт. Аз съм направо зарибена по “Касъл”, та наистина се надявам да харесам книгата.
За любима чужда книга реших да е “Наследницата” от Кийра Кас, тъй като на една приятелка цялата поредица е любимата й, а и това е едно оправдание най – после да я прочета.
“Ако върнеш времето назад” от Александра Потър беше последната книга, с която се сдобих, та четвъртото предизвикателство явно ще покрия с нея.
За петото предизвикателство доста мислих, тъй като точно този ден тръгваме за Ловеч и като цяло няма да имам много време за четене, та книгата трябва да е по – мъничка. Затова и се спрях на “ Племенникът на магьосника” от К. С. Луис. Ана често споменава поредицата в блога си, та се надявам да ми хареса.
Тук без колебание казвам “Игрите на глада: Сойка – присмехулка” от Сюзан Колинс, тъй като преди няколко дни прочетох Възпламеняване и наистина искам да видя какъв е края.
За този месец си поставих за цел да прочета “Хартиени градове”, за да мога да я прочета преди да излезе филма, но то се разбра, че няма да стане. И тъй като нямах абсолютно никаква представа коя да е последната книга, слагам тази.

И тъй като всички си сметнаха броя на страниците, и аз да не остана по – назад – 2087 стр.

4 коментара:

  1. Успех с маратона! Аз също ще чета Касъл, само че втората книга... Надявам се първата да ти хареса и да решиш да продължиш с поредицата! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Успех и от мен. "Жега" не е никак лоша книга, стискам палци да ти хареса!

    ОтговорИзтриване
  3. Успех с маратона! И аз съм си казала на този маратон да прочета Ние, лъжците!

    ОтговорИзтриване
  4. В момента адски много се радвам, че и други хора от бг буук блогърите се включват в маратона! Сигурна съм, че ще ти е забавно. Късмет.

    ОтговорИзтриване