събота, 3 октомври 2015 г.

My series #1


Тъкмо изгледах последният епизод от първи сезон на Скорпион и всичките чувства още са си в мен, та от това ми хрумна идеята да напиша мнения за няколко от сериалите, които гледам. В моя списък със сериали в Imdbтук – има общо 55 сериала. Отначало мислех да дам 5 мнения, но поста стана прекалено дълъг, затова реших да са 3. Без да гледам кой сериал кой номер е избирам 10 – и, 20 – и и 30 – и сериал, които съответно са:
1. Mistresses
2. Drop Dead Diva
3. Young & Hungry

Ако не сте гледали Mistresses – ако сте го гледали, може да пропуснете всичко, което е с наклонен шрифт и да преминете направо нататък – в сериала се разказва за живота на четирите най – добри приятелки – Савана (Сави) е преуспяла адвокатка, бореща се за партньорско място в кантората, като същевременно се опитва да създаде семейство със съпруга си Хави; Джослин, по – малката сестра на Сави, е пълна нейна противоположност – неомъжена, живее сама, постоянно ходи по срещи, не се интересува от дълготрайни връзки, а по – високият й пост в компанията за недвижими имоти, в която работи се дължи единствено и само на факта, че прави секс с шефа си; Ейприл е самотна майка, наскоро овдовяла или поне тя така си мисли, докато не започват мистериозни обаждания на телефона й, които я навяват на мисълта, че съпругът й е жив; Карън е преуспял терапевт, чийто пациент (женен, бих добавила), с когото тя е имала връзка, внезапно умира и започва разследване. Не особено кратко обяснение, знам, но съкратено – четири приятелки имат страхотен живот и после всичко се обърква. Да не вземете да си помислите, че това е комедия, защото ще сте в пълна грешка. Това си е 100 процентова драма с малко трилър. Лично аз изгледах само първия сезон и 1 – ви епизод от втория, но вече съм си изградила мнение за сериала. Не е пълна боза. Всъщност, от части е интересен, ако си падате по този вид сериали. На мен лично драмата ми дойде в повече. Но пък, от друга страна, историята е пълна с ужасно много обрати и изненади, които лично на мен ми идваха като гръм от ясно небе. Дадох оценка на сериала 3/10 само заради 1 – ви епизод от втория сезон, който почти ме отказа от сериала. Ако сте заинтересовани, може да си изтеглите целия 1 – ви сезон на български от Замунда.

Drop Dead Diva е един от най – любимите ми сериали, но който случайно попаднах, за което благодаря на баба и на факта, че един ден, след като се върнах от клуба си по английски, беше пуснала BTV Lady. Младата и секси, но повърхностна и самовлюбена (бих добавила и куха) моделка Деб Добкинс загива при ужасно нелепа автомобилна катастрофа. След смъртта си, обаче, тя не отива нито в Рая, нито в Ада. Тя дори не умира, а напротив – тя е върната на земята от пазителят на портите Фред, но не в своето тяло, а на друга жена – току що загиналата, преуспяла адвокатка Джейн Бингъм. Представете си двойната драма, когато бившият й годеник Грейсън попада в кантората на Джейн.
Добре де, знам, че трябва да е трагично, но лично на мен ми беше смешно как умря, като се блъсна в камион с портокали, докато си лакираше ноктите, като едновременно с това и караше. Може и да ме помислите за луда, но си е факт. Но сериозно, в този сериал има и някои уроци – че не винаги да си красива отвън е най – важно, учи по – пълните момичета да харесват себе си така, както Джейн (Деб) успява да хареса новото си тяло. Като цяло (малко ала Джорджано, но какво да се прави) доста си падам по драматичните комедии. А тук имаме и хубав каст, страхотен сценарий. Какво друго да иска човек. Само пуканки и сте готови, хора. Аз дадох оценка 8/10 на сериала и съвсем скоро се надявам да подновя гледането му. Ако сте се заинтригували, от Замунда може да си изтеглите първите 2 сезона на български.

Всеки, който е гледал Хана Монтана знае коя е Emily Osment, позната ни като Лили или Лола. Тук виждаме Емили не като второстепенна, а като главна героиня. На сериала попаднах напълно случайно, след като го видях в Imdb, стана ми интересно, изтеглих си няколко епизода и нататък знаете. Габи Даймънд е готвачка с високи амбиции, но без никакви успехи. Живее в малък апартамент със своята приятелка София и прескача от интервю на интервю, докато преуспелият компютърен гений Джош Каминси не я наема за свой главен готвач. Този път по – кратичко, но това е главното, а и не искам да издам нещо. Отново комедия, знам, но пък те са ми слабост. Героите са наистина добре изградени, а и сюжетът е добър. Абе, сериалчето си е супер. А и, лично аз, доста харесвам сериали, чиято серия има продължителност около 20 мин. И доста често си търся такива, не знам поради каква причина. Дадох оценка 6/10 и се надявам много скоро да се пуснат субтитрите на по – новите серии. За съжаление сериалът не е преведен на български, но в Замунда (ей, голяма реклама й правя :D) може да си изтеглите всичките излезли досега серии. О, забравих да спомена – Ашли Тисдейл е продуцирала 26 епизода на сериала и е участвала в два от тях. Просто казвам.
Е, това е за днес. Надявам се съвсем скоро да мога да публикувам друг подобен пост, тъй като лично на мен ми беше много забавно. Приятен уикенд от мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар