понеделник, 29 юни 2015 г.

Unpopular Opinions TAG

Ох, колко обичам таговете! Благодаря на Ева, че ме тагна.

1. Популярна книга или поредица, която ти не харесваш: Почти всеки блогър, който пише ревюта на книги и който аз следя, дава много добри оценки (4 или 5 звезди) на поредицата “Дивергенти” от Вероника Рот. Аз наистина, наистина се опитах да я харесам. Първата книга успях да прочета със 300 зора. На половината на втората се отказах и сложих край. Лично аз избягвам да казвам, че не харесвам поредицата, тъй като да кажа, че не харесвам Дивергенти е все едно да кажа, че  не харесвам “Вината в нашите звезди”. И все пак смятам да дам втори шанс на поредицата тази година.

2. Популярна книга или поредица, която е по-скоро мразена, но ти я обичаш: Може и да ви прозвучи странно, но не се досещам за книга/поредица, коята аз да обичам, а тя да е мразена. Има такива, на които не е обърнато особено голямо внимание, но чак пък мразени...

3. Любовен триъгълник, в който главния герой е избрал човека, който ти не си искал да избере (или романтична двойка, която не харесваш): Няма книга, в която един герой да е повлиял на мнението ми за друг или пък той да е избрал кой да харесам аз. Относно двойките, не че не ги харесвам, но просто не спирам да си задавам този въпрос – как, по дяволите, Валънтайн и Джослин са били заедно? Как са се харесали? Че и деца да имат. Просто не мога да го проумея.

4. Популярен жанр, към който рядко посягаш: Хорър, може би. Просто не си падам особено по този тип книги.

5. Популярен или много обичан герой от книга, който не харесваш: Не мога да се сетя за обичан герой, който аз да съм мразела през абсолютно цялата книга, но Алекс от “Мисти” определено спечели ненависта ми в началото. Главно защото се държеше ужасно с Мисти.

6. Популярен автор, който не успява да ти се хареса: За да не се повтарям с Вероника Рот, ще кажа Силвия Дей и поредицата й “Кросфайър”. Отново, опитах, но просто не ми хареса.

7. Популярни и често използвани в книгите тропи, които си се уморил да срещаш (като "изгубени принцеси", продажни владетели, любовни триъгълници и др.): Направо ненавиждам любовните триъгълници. Например този в поредицата “Избора” от Кийра Кас, където (както е споменавано 1100 пъти от доста хора, прочели поредицата) беше адски нерешителна и все се чудеше дали да е единия, дали да е другия, което, лично мен, адски много ме дразнеше.

8. Популярна поредица, която нямаш желание да прочетеш: Мисля, че споменах в един предишен таг това – аз давам шанс на всяка книга, каквито и да са мненията относно нея. Естествено, ако резюмето не ме привлече малко трудно ще се хвана да я чета.

9. Казват, че "книгата винаги е по-хубава от филма", но има ли филмова или телевизионна адаптация, която харесваш повече от книгата-първоизточник? Вината в нашите звезди. Убийте ме, ако щете, но за мен филмът беше в пъти по – добър от книгата. На филма си изплаках очите, на книгата пък и една сълза не съм пуснала.


Ако Михаил Петров от The Book Psycho види това, да се смята за тагнат.

1 коментар: