петък, 10 февруари 2017 г.

12 автора, с чието творчество искам да се запозная през 2017 (част 1)

За тези от вас, които не знаят (има ли такива?), сериалът Хрониките на Шанара е направен по книгите на Тери Брукс. След като изгледах всичките епизоди на първия сезон за два дена, си останах тръпнеща в очакване на втория. Дотогава ми се иска поне за започна поредицата.
Имам чувството, че аз съм единствената в света, която не е чела нито една книга на Тери Пратчет. През изминалата 2016 изчетох и изгледах доста ревюта за книги на Пратчет, все положителни, и съм страшно нахъсана да се впусна в Света на диска. 
*чак след като написах половината пост зацепих, че съм сложила Тери и Тери един след друг :D*
От страшно много време искам да подхвана "Червен изгрев" от Пиърс Браун, но търпеливо си чакам и последната част от трилогията да излезе у нас, та като я започна (и ако ми хареса, което е доста вероятно) да не тръпна една година в очакване на следващата книга.
Жул Верн се намеси почти в последния момент след поредното ми гледане на "Пътешествие до центъра на Земята", който е един от най - най - любимите ми филми. Спуках се да търся резюме на книгата, но никъде няма, та се надявам да е интересна толкова, колкото и филма.

"Мастилено сърце" от Корнелия Функе бере прах на tbr купчината ми от няколко години, главно защото аз постоянно я забравям. Но докато мислех върху този списък тя изникна в главата ми. Наистина, наистина се надявам да стигна и до нея.
А сега де. Дона Тарт. Чувствам се едновременно развълнувана и леко скептично настроена към нейните произведения, главно заради тяхната популярност (винаги изпитвам леко съмнение дали ще ми хареса дадена книга, когато около нея се вдига доста шум). За тази година мисля да прочета само "Тайната история", да поопипам почвата, а ако ми хареса... тогава ще му мислим.
Обожавам Еркюл Поаро. Той е причината сега да харесвам толкова много криминалните сериали. Благодаря ти, Агата Кристи. Ако случаите на Поаро са толкова интересни на хартия, колкото и на телевизионния екран, нищо чудно да си посветя една - две седмици само за Агата и Еркюл и така да си карам.
Искам да прочета "Проклятието на тигъра" от Колийн Хоук още преди да бъде издадена в България. Наскоро успях да се сдобия с нея и направо нямам търпение да я започна.

Трябва ли да има причина да искам да чета Стивън Кинг? Ако да, ето я - обожавам "Зеления път". Това е може би най - любимият ми филм. Затова и не е толкова изненадващо, че искам да прочета книгата, по която е направен филма. Пък и смятам, че с тази книга ще ми бъде по - добре да навляза в творчеството на Кинг - не ми изглежда толкова... страшна колкото останалите. Хвърлила съм око и на "За писането. Мемоари на занаята".
Една нощ сънувах как отивам в една книжарница и си купувам "Последната империя" от Брандън Сандърсън, как се връщам в къщи, лягам си в леглото и започвам да я чета. Приех това като знак, че трябва да я прочета. Пък и звучи интересна.
Дженифър Донъли вкарах в списъка с известна доза колебание, но все пак е тук. На Донъли съм си набелязала доста книжки - "В морските дълбини", "Тези плитки гробове", "Чаената роза", та ще имам предостатъчно време да си изградя собствено мнение за нея.
И последен, но не по важност, е Дъглас Адамс. След дълги колебания дали да чета "Пътеводител на галактическия стопаджия" накрая си казах, че ще го прочета, най - вероятно през лятото, тъй като 800 страници са ми малко множко.

Часът минава един, а аз едва си държа очите отворени, затова лека нощ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар